Biografie

 

Eddie Wester, geboren op 9 september 1968 te Amsterdam.
Eddie is de jongste in het gezin en al op jonge leeftijd bleek hij gevoel en interesse te hebben in muziek. Op zijn 6de begon hij met accordeon spelen.
Op 18 jarige leeftijd ging hij spelen in bandjes en al gauw werd Eddie de vaste accordeonist van het humoristisch showorkest “Straatarm”.
Met deze band trok hij door heel Nederland en speelde hij in kroegen op festivals zoals  het Oerol Festival. Ook grote theaters als “De Naald” in Naaldwijk en “De kleine Komedie” in Amsterdam zijn voor Eddie niet onbekend.
Nog voordat de band “Straatarm” in 1996 stopte ontstond vanuit de band het trio “De Eddies”. In het begin trad dit trio op in het voorprogramma van “Straatarm”.  “De Eddies” zongen voornamelijk smartlappen en levensliedjes. In dit trio speelde Eddie uiteraard accordeon maar nam hij ook een groot deel van de zang op zich.
Tijdens één van zijn optredens in 2006 ontmoette hij John v.d. Ven, die in Eddie wel een volkszanger zag.
Samen van John ging hij de studio in waar hij eigen nummers op nam.
Dit resulteerde in mooie nummers die John voor hem had geschreven en zo had Eddie na de opnames een mooi product in handen. Zijn cd met 13 eigen nummers.

Nog voordat Eddie één van zijn nummers van de cd officieel kon uitbrengen, deden zich privé omstandigheden voor waardoor alles werd stilgelegd voor onbepaalde tijd en zijn zangcarrière helaas op een “laag pitje” kwam te staan.


In 2010 verhuisde Eddie vanwege werk en de liefde naar Zuid-Limburg. Samen met zijn Marloes maakte hij plannen voor de toekomst.
Eddie ging weer muziek maken, zijn lust en zijn leven. Zijn lang gekoesterde droom werd weer uitgesproken. Zijn zangcarrière werd weer nieuw leven ingeblazen.
Eddie wilde graag officieel zijn eerste single uitbrengen. “Ik wil je kussen” zou de single moeten worden want dit nummer zong hij thuis altijd voor de vrouw die hem steunt en altijd achter hem staat.
En zo kwam het dat Eddie halverwege 2016 in contact kwam met  Telstar. Adri-Jan Hoes vond dat Eddie een mooi album in handen had. Eddie ging wederom de studio in om het nummer “Ik wil je kussen” opnieuw in te zingen om het dit keer wel officieel te kunnen uitbrengen, het nummer dat hij zolang heeft bewaard voor dit ene moment.  Eddie’s lang gekoesterde droom kwam eindelijk uit……